Resan 1954

Bilen lyfts ombord i Visby
Bilen lyfts ombord i Visby

Strax efter lunchtid lördagen 24 juli 1954 startade årets resa. Den resa som skulle ta familjen till Gotland. Vi var nu 4 i den nya bilen, en Standard 8. Jag hade ju fått en liten syster, Sylvia. Som vanligt skulle vi bo i tält och klara oss själva när det gällde mathållningen. Bilen var lastad med allt vi behövde och troligen mer än så.

För att komma till Gotland skulle vi ta båten från Nynäshamn till Visby. Veckoslutet tillbringades på Nickstabadens camping, där vi kunde koppla av och ha det skönt. På måndagens eftermiddag var det dags att bege sig ner till hamnen i Nynäshamn för att bilen skulle lastas ombord på det lilla fartyg, som vi skulle åka med under den kommande natten.

På tisdagsmorgonen kom vi fram till Visby och när bilen lossats så kunde vi fara vidare på ön. Under ett par veckor skulle vi fara runt på Gotland och Fårö. Men vi skulle även stanna ett antal dagar på ett par ställen för att bada och ha det skönt.

Men säg det som inte har ett slut. Även vår vistelse på Gotland kom till ett slut och vi styrde kosan mot Visby och båten tillbaka till fastlandet. Från Nynäshamn for vi till Huddinge där vi besökte mina morföräldrar ett par dagar innan vi återvände hem dit vi kom 17 augusti vid lunchtid.

 

[slideshow_deploy id=’1142′]