Gotlandsresan 7-9/6 2016.

Utsikt från uterestaurang.

En kort resa till Gotland.

Någon gång i april kom jag och min särbo Birgitta på att vi skulle resa till Gotland ett par dagar. Vår hund Mimi skulle givetvis få följa med. Efter lite sökande på nätet fann jag att Destination Gotland hade paketresor som passade oss. Vi valde ett hundpaket (vad annars?).  Det bestod av båtresa Nynäshamn – Visby t.o.r samt 2 övernattningar i husvagn med frukost på Gangvide farm strax utanför När på den sydöstra delen av Gotland. Tidpunkten blev 7-9 juni som passade bra då den inte kolliderade med något annat och dessutom låg utanför den ordinarie turisthögsäsongen.

Andra dagen valde vi att ta bilen och fara runt på den södra delen av Gotland för att se oss om. Det blev för min egen del en sorts nostalgitripp, då vi kom att färdas där jag tidigare åkt med bil eller cykel. För Birgittas del var det ju helt nya intryck som gällde. Vi brydde oss inte att bese turistfällan Hoburgsgubben. Ej heller några andra turistfällor. Istället valde vi att färdas på lokalvägar och se mer av landskapet.

Vy från sudret
Vy från sudret

Sista dagen valde vi att ta vägen över Ljugarn när vi skulle åter till Visby. Därefter styrde vi vår färd mot Roma, där vi passade på bese resterna av det gamla klostret. En ruin där man numer spelar utomhusteater på somrarna. Vi kunde där se hur det repeterades inför årets föreställningar. Snart var det dags att fortsätta färden mot Visby. Lunchen intogs på en gaturestaurang inne i centrala Visby. Entrecote med pommes frites. Mimi satt under bordet och åt av köttet med god aptit.

Efter att ha vandrat runt i Visby begav vi oss till den botaniska trädgården, som är en sevärdhet som man bör räkna som ett ”måste” att besöka. Tiden gick och snart var det dags att återvända till bilen för att åka ner till färjehamnen för hemfärd.

[slideshow_deploy id=’2448′]