Resan till London vintern 1976.

Westminster Bridge en disig vinterdag.

 Vintern 1976 fick jag en märkbar lust att ge mig ut på en resa. Skaffade en trave kataloger från olika resebyråer. Efter att ha studerat utbudet valde jag att resa till London än en gång. Beställde en resa till London. En vecka med halvpension på ett som jag bedömde som hyfsat hotell. Semesterdagar togs ut och resan beställdes och betalades. Resevaluta ordnades likaså.


När det var dags att resa iväg så var det bara att ta sig till Arlanda varifrån resan gick till Stansted. Busstransfer till hotellet London. Det var inget lyxhotell, men fullt acceptabelt. Ingen anledning att klaga. Flygresan gick smidigt, även om det tog lite tid på flygplatsen i Stansted. Till min stora otur kom det hotell jag skulle bo på sist i slingan som transferbussen körde. Hade ju inte gjort så mycket om det inte var så illa att jag inte hunnit besöka någon toalett på flygplatsen och blåsan var välfylld. Det var bara att knipa och hålla god min.


Så började en veckas strövtåg i London. Att jag inte skulle hinna se mer än en liten mikroskopisk del av London var jag dock medveten om. Kameran hade jag alltid med mig och det blev en hel del bilder som jag tog. Hade inget fastställt tema utan jag fotograferade det som jag fann intressant och värt att fotografera. Men just detta att ströva omkring och fotografera planlöst upplevde jag som något positivt.
Försökte att undvika de värsta turistfällorna för att istället sikta på den grå vardagens London i den mån det gick. Deltog heller i några av de utflykter som researrangören anordnade då de inte tilltalade mig. Ville ju styra över mina dagar i London utan inblandning från andra. Besöka museer och fotogallerier var för mig intressantare än dessa utflykter.