Om mig


Självporträtt

 

Jag är en helt vanlig person i övre medelåldern. Som de allra flesta har jag lite olika intressen. Under årens gång har mina intressen förändrats i viss mån, men teknik, fotografering, historia och familjen har dock ständigt funnits med i mitt liv. I dagsläget är det min särbo Birgitta och vår gemensamma lilla hund Mimi, som är det viktigaste i mitt liv. Därutöver är det fotografering, datorn och Södermanlands Regementes museiförening som jag ägnar min tid åt. Och inte att glömma bort, baka matbröd. Har nästan inte köpt något matbröd de senaste åren. Föredrar att baka mitt eget bröd och då på surdeg. Jag vet vad som brödet består av och att det inte innehåller tillsatt socker.

Så här, efter att jag lämnat min tjänst ute på Arsenalen, njuter jag av tillvaron som pensionär. Jag känner att jag har gjort mitt på arbetsmarknaden. Ibland hände det att jag ombads hoppa in som vikarie ute på Sveriges Försvarsfordonsmuseum Arsenalen, men som tur är så var det inte så ofta. Men de gånger som jag anlitades som vikarie eller guide såg jag som tillfällen då jag fick träffa mina gamla arbetskamrater och det var något jag uppskattade. Numer har har av hälsoskäl valt att avsluta det ideella arbetet på Arsenalen, men det innebär inte att jag har släppt kontakten med museet och dess personal.

Nära

Beträffande mitt fotograferande så är det något som ligger helt på en hobbynivå. Dock är jag ansluten till ett par bildbyråer och det gör att jag säljer en del bilder. Det ger inga stora pengar, utan jag ser det mest som ett tecken på att det finns de som uppskattar mina bilder. På min andra hemsida, brattberget.net/FotoGunnar/, har jag mer om mitt fotointresse och mina foton.

Blå blommor vid Mälarens strand.

Periodvis lyssnar jag även en hel del på musik. Jag brukar säga att jag lyssnar på det mesta mellan barock och bara rock. Sitter jag inte vid datorn, så läser jag ofta någon bok. Deckare tillhör dock inte det som jag läser utan det blir ofta facklitteratur. Försöker att ta en daglig långpromenad, som jag känner att jag behöver för att må bra. Men det finns även perioder då jag inte känner för just något.
Till topp på sidan