Om mig


Självporträtt

Självporträtt

 

Jag är en helt vanlig person i övre medelåldern. Som de allra flesta har jag lite olika intressen. Under årens gång har mina intressen förändrats i viss mån, men teknik, fotografering, historia och familjen har dock ständigt funnits med i mitt liv. I dagsläget är det min särbo Birgitta och vår gemensamma lilla hund Mimi som är det viktigaste i mitt liv. Därutöver är det fotografering, datorn och Södermanlands Regementes museiförening som jag ägnar min tid åt.

Så här efter att jag lämnat min tjänst ute på Arsenalen njuter jag av tillvaron som pensionär. Jag känner att jag har gjort mitt på arbetsmarknaden. Ibland händer det att jag ombeds hoppa in som vikarie ute på Sveriges Försvarsfordonsmuseum Arsenalen, men som tur är så är det inte så ofta. Men de gånger som jag anlitas som vikarie eller guide ser jag som tillfällen då jag får träffa mina gamla arbetskamrater och det är något jag uppskattar.

Vad har jag sysslat med under mitt arbetsföra liv? Genom åren har det blivit en hel del. I ungefär ett dussin år arbetade jag inom fotohandeln som säljare. Efter detta så slutförde jag mina tidigare avbrutna gymnasiestudier. När jag klarat av mina studier kom jag att arbeta inom telekomsektorn. Under de 6 åren jag arbetade på Televerket kom jag att bli med i arbetet att införa kabel-TV i Sverige. Efter tiden på Televerket började jag arbeta som konstruktionsansvarig på Kabelvision och fortsatte där arbetet med att införa och bygga ut kabel-TV samt att införa bredband i Sverige. Ett arbete som var intressant och stimulerande, men som kom att leda till att jag körde mig rakt in i ”väggen”.

Efter ett års högskolestudier kom jag att än en gång byta bransch. Nu till elektronisk mätteknik. Något som jag kom att ägna mig åt under drygt 10 år innan jag kom att tillhöra de arbetslösas stora skara. Vardagssysslan blev då att jaga och söka jobb. Ansökningarnas antal växte snabbt liksom avslagen och det var många gånger svårt att hålla humöret uppe.

2009 träffade jag min särbo Birgitta och det innebar en positiv vändpunkt i mitt liv. Jag saknade ett arbete att gå till och hade ett uselt självförtroende, men självförtroende kom nu åter och livet kändes åter meningsfullt.

Året därpå kom tanken på att flytta, från Eskilstuna där jag bodde, till Strängnäs. Varför skulle jag vara arbetssökande i Eskilstuna när jag likaväl kunde vara det i Strängnäs, där min särbo bodde. Så när jag fick tag på en lägenhet där var det bara att flytta. Ungefär samtidigt som flytten tog jag mig för att kontakta Arsenalens chef för att höra om jag kunde få vara en tid vid museibygget som praktikant. Och efter trettondagshelgen 2011 började jag där som praktikant och blev sedan anställd där tills jag i början av hösten 2013 gick i pension. Dock har jag inte släppt kontakten med mina tidigare arbetskamrater. Åker ibland till Arsenalen utan synbar anledning och tar en fika tillsammans med mina forna arbetskamrater.

Nära

Beträffande mitt fotograferande så är det något som ligger helt på en hobbynivå. Vill inte försöka tjäna pengar på det utan föredrar att fotografera för nöjets skull. Jag skänker hellre bort bilder till vänner och bekanta, än att jag tar betalt för dem. Det kostar så litet, men ger mig en hel del tillbaka som jag upplever det. Har även en mängd gamla fotografier, som väntar på att bli inscannade. Har börjat med detta, som jag nu inser, jätteprojekt. Det tar mer tid i anspråk än vad jag föreställde mig, om det skall bli ordentligt gjort. 

Strax innan Jokkmokk passerades polcirkeln

Strax innan Jokkmokk passerades polcirkeln

Periodvis lyssnar jag även en hel del på musik. Jag brukar säga att jag lyssnar på det mesta mellan barock och bara rock. Sitter jag inte vid datorn, så läser jag ofta någon bok. Deckare tillhör dock inte det som jag läser utan det blir ofta facklitteratur. Försöker att ta en daglig långpromenad, som jag känner att jag behöver för att må bra. Men det finns även perioder då jag inte känner för just något.
Till topp på sidan

error: Skyddat innehåll!! / Content is protected !!